test remy

Portfolio
Bekijk al mijn werkstukken. Vele uren geconcentreerd modelleren, snijden en schilderen, maar met veel plezier. Het hoogtepunt is toch het ‘foto moment’
Nieuwe creatie
Bekijk hier stap voor stap hoe een werkstuk tot stand komt. Wellicht kunt u zich een beeld vormen hoeveel uren er vooraf gaan aan het eindresultaat!
Mooi?
Wilt u een beeld naar eigen idee laten snijden? Neem eens contact op voor de mogelijkheden.

IEDER BEELD IS UNIEK!

Een van mijn eerste werkstukken was dit madonnabeeld. Een tijdloos exemplaar wat bij veel mensen in de smaak valt en waarvan ik er al twee in opdracht heb mogen maken.

GALLERIE

Hier zijn mijn laatste werkstukken te bekijken. U kunt per item meerdere foto’s en een korte toelichting vinden
reacties

Wat vinden anderen

Regelmatig krijg ik hele leuke reacties over mijn beelden.
uitleg

Hoe verloopt het proces van idee tot beeld

1
Stap 1: Het verzamelen van zoveel mogelijk foto’s/afbeeldingen (voor/achter/links/rechts) van het te snijden object.
2
Stap 2: Het bepalen van de houding en het kiezen van evt kleding van het te snijden object.
3
Stap 3: Het maken van een draadbasis in de gewenste grootte en (indien een realistisch beeld) juiste verhoudingen.
4
Stap 4: De draadbasis bedekken met modelleerpasta (plastolino) en dit m.b.v. spatels vormen tot een waarheidsgetrouwe kopie van het te snijden beeld.
Hoe beter het model is vormgegeven, hoe meer gemak bij het houtsnijden!
5
Stap 5: Na de houtkeuze (Linde of Zirbe) en het opmeten van de te zagen maten wordt het houtblok op de werkbank bevestigd en kunnen de diverse coördinaten worden uitgezet. Begin met hakken/snijden aan de voorzijde van het beeld en als de maten daar kloppen kan doorgewerkt worden naar achteren: mocht aan de voorzijde een fout worden gemaakt kan die nog hersteld worden naar achteren.
6
Stap 6: Nadat zowel het grove- als het fijne snijwerk is verricht wordt het beeld (indien gewenst) geschuurd en in een grondlaag gezet, waarna het beschilderen plaats kan vinden. Nadat de (acryl) waterverf droog is wordt het beeld voor bescherming, diepere kleuren en een zachte glans in de buffelwax gezet en na het drogen hiervan uitgeborsteld en opgewreven.